een aanbod voor elke stijl

een aanbod voor elke stijl

De keuze aan stijlen is groot maar in elke interieurstijl vormen hout en de afwerking een belangrijke onderdeel van de totaalinrichting. Wij zetten de meest trendy stijlen op een rijtje om je te inspireren.

Wil je liever helemaal je eigen ding doen?
Kijk dan eens naar de mogelijkheden per product.

Industrieel

De industriële stijl stamt af van de New Yorkse pakhuizen uit de jaren 1950 en is duidelijk geïnspireerd door fabrieksgebouwen. Robuuste, ruwe materialen worden er op een unieke manier gecombineerd. Hout mag hier niet ontbreken. Denk hierbij aan houten wandplanken of ruw houten meubilair gecombineerd met metalen frames. Stoer, ruw en modern, dat is waar de industriële stijl op focust.

Minimalistisch

Functioneel boven decoratief, dat is minimalisme. Hout kan en mag. Enkel noodzakelijke voorwerpen worden in de ruimte voorzien. Ze zijn praktisch maar afgewerkt tot in de puntjes voor een vlakke, strakke look. Interieurelementen dienen als blikvanger qua vorm, kleur en textuur. Het is de stijl die al vlug als koud, kil, klinisch overkomt. Hout maakt hierbij het warme verschil. Houten elementen in combinatie met hoogglans maken van een huis een stijlvol, minimalistisch en toch warme thuis.

Scandinavisch

Scandinavisch design haalt de natuur naar binnen. Deze stijl focust op strakheid, eenvoud en functionaliteit . Deze stijl heeft een voorliefde voor natuurlijke materialen, waaronder heel veel hout, om een warm gevoel te creëren. Het materiaal wordt hier vooral in zijn pure vorm gebruikt met een simplistische afwerking in combinatie met kleuren waaronder wit, grijs, pastel, lichte en rustgevende tinten. In tegenstelling tot het minimalisme, krijgt de functionaliteit hier ook een decoratieve twist.

Retro

Op zoek naar een nieuw product met een knipoog naar het verleden? Retro is weer helemaal ‘in’ en dat is goed nieuws voor hout. Deze stijl is vooral gebaseerd op interieurs van de eerste decennia van de 20ste eeuw. Metaal was toen schaars dus werd hout hét materiaal voor meubilair. Kenmerkend is ook dat de houtpatronen zelf bewaard blijven als blikvanger in plaats van het donkere hout te kleuren.

Landelijk

Het woord zegt het al, we halen buiten helemaal naar binnen. Natuurlijke elementen en vooral veel hout maken deze stijl af. Grove, robuuste meubels waarvan de materialen vooral niet te bewerkt zijn, spelen de hoofdrol in dit interieur. Er worden natuurlijke tinten gebruikt met de basiskleuren wit, grijs- en bruintinten en taupe. In je landelijke keuken ga je nog een stapje verder. Houten kastfronten, latjes, binnendeuren, zitbank en tafel. Hoe meer hout, hoe beter.