schrijnwerkerij

schrijnwerkerij

In onze schrijnwerkerij produceren we maatwerk op vraag van de klant, voor iedere smaak en ieder budget. We starten hierbij van een volledig onbewerkt product vervaardigd uit een breed gamma van gekwalificeerde grondstoffen. Elk materiaal heeft zijn troeven. Je kan kiezen uit MDF, fineer, half massief of massief hout en foliedeuren. Wij gebruiken enkel kwaliteitsvolle materialen om een geslaagd eindresultaat te kunnen garanderen. Bovendien gebruiken wij in onze schrijnwerkerij enkel gecertificeerd hout omdat het milieu ons nauw aan het hart ligt.

Want hout is het natuurproduct waaruit alles vertrekt. Afhankelijk van de houtsoort en de houtselectie is een verdere bewerking en afwerking mogelijk. Een belangrijke keuze dus. Bovendien kan in onze schrijnwerkerij een oppervlaktebehandeling worden toegepast op de onbewerkte producten. Hierdoor kun je bepaalde kenmerken meer of net minder uitlichten. Daarvoor behandelen we het oppervlak eerst voor we een afwerking aanbrengen. De mogelijkheden hiervoor zijn zandstralen, (zwaar) uitborstelen, lintgezaagd of antiek effect.

Zie je door het bos de bomen niet meer of heb je vragen over de gebruiksmogelijkheden van een bepaalde grondstof of houtsoort? Geen zorgen, we denken samen na over het beste materiaal voor jouw project.

lakkerij

lakkerij

Of je nu kiest voor maatwerk van begin tot einde of enkel voor een afwerking in loonlakwerk, je kan steeds bij ons terecht. Ook voor wie kiest voor eigen productie, is ons loonlakwerk de ideale oplossing. In onze industriƫle lakkerij werken wij de onbewerkte producten af met de nodige zorg en oog voor detail.

Afhankelijk van het materiaal is een bepaalde afwerking mogelijk. MDF kan enkel gelakt worden. Fineer en massief hout daarentegen, kunnen gelakt of gebeitst worden. Bij beitsen blijft de tekening van het hout zichtbaar terwijl bij lakken de tekening wordt afgedekt. Het reliƫf van het hout blijft bij beide technieken zichtbaar. Naast traditioneel lakken en beitsen, is hoogglans en poederlak ook een mogelijke afwerking.

Laat je de structuur en de kleur van het hout zichtbaar meespelen of bepaalt de lak de kleur en de structuur volledig? Er zijn veel mogelijkheden afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Ontdek alle afwerkingen hier.