lakkerij

lakkerij

Of je nu kiest voor maatwerk van begin tot einde of enkel voor een afwerking in loonlakwerk, je kan steeds bij ons terecht. Ook voor wie kiest voor eigen productie, is ons loonlakwerk de ideale oplossing. In onze industriële lakkerij werken wij de onbewerkte producten af met de nodige zorg en oog voor detail.

Afhankelijk van het materiaal is een bepaalde afwerking mogelijk. MDF kan enkel gelakt worden. Fineer en massief hout daarentegen, kunnen gelakt of gebeitst worden. Bij beitsen blijft de tekening van het hout zichtbaar terwijl bij lakken de tekening wordt afgedekt. Het reliëf van het hout blijft bij beide technieken zichtbaar. Naast traditioneel lakken en beitsen, is hoogglans en poederlak ook een mogelijke afwerking.

Laat je de structuur en de kleur van het hout zichtbaar meespelen of bepaalt de lak de kleur en de structuur volledig? Er zijn veel mogelijkheden afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Ontdek alle afwerkingen hier.

02

natlak

In alle kleuren.

Water-gedragen en dus ecologisch verantwoorde lak wordt manueel aangebracht op het oppervlak. Dit kan zowel voor massief hout als met mdf. Afhankelijk van de gebruikte techniek spreken we over structuurlak, handgeschilderd,…. Omdat wij zelf onze kleuren mengen, kunnen we de kleur van je meubel volledig afstemmen op de kleur van je interieur. We hebben dus een zeer ruime keuze aan natlakkleuren. In onze lakstraat kunnen we op zeer korte tijd grote hoeveelheden aan panelen behandelen. De laklaag wordt machinaal aangebracht d.m.v. een spuitautomaat en aansluitend wordt het materiaal automatisch door een UV-droger geleid. Door de korte droogtijd kan onmiddellijk een 2de laklaag worden aangebracht. Een behandeling in de lakstraat is niet voor elk type van onderdeel mogelijk.

04

loonlakwerk

De optimale afwerking.

Produceer jij je onderdelen in eigen atelier maar werk je ze niet zelf af? Kies je voor eigen productie? Dan is ons loonlakwerk de ideale oplossing.  Wij halen het loonlakwerk bij jou op en behandelen het met de grootste zorg.  Wij gebruiken enkel kwaliteitsvolle producten die een duurzame afwerking garanderen. Dankzij jaren ervaring en kennis en een efficiënte organisatie, leveren we kwaliteitsvol lakwerk aan eerlijke prijzen. Je kan bij ons niet enkel terecht voor commissielakwerk, ook serielakwerk is mogelijk.

We beschikken over 4 spuitcabines en 2 spuitruimtes waar de onderdelen artisanaal en handmatig worden behandeld.  Onze pistoolspuiters brengen met de grootste zorg de lak en/of vernislaag. Grotere projecten worden in de automatische lakstraat gelakt. Kempa vormt de aangewezen externe partner voor de optimale afwerking van jouw project. Wij gaan voor de perfectie en werken met de grootste zorg elke project af tot in de puntjes.

Meer info over ons lakwerk?