schrijnwerkerij

schrijnwerkerij

In onze schrijnwerkerij produceren we maatwerk op vraag van de klant, voor iedere smaak en ieder budget. We starten hierbij van een volledig onbewerkt product vervaardigd uit een breed gamma van gekwalificeerde grondstoffen. Elk materiaal heeft zijn troeven. Je kan kiezen uit MDF, fineer, half massief of massief hout en foliedeuren. Wij gebruiken enkel kwaliteitsvolle materialen om een geslaagd eindresultaat te kunnen garanderen. Bovendien gebruiken wij in onze schrijnwerkerij enkel gecertificeerd hout omdat het milieu ons nauw aan het hart ligt.

Want hout is het natuurproduct waaruit alles vertrekt. Afhankelijk van de houtsoort en de houtselectie is een verdere bewerking en afwerking mogelijk. Een belangrijke keuze dus. Bovendien kan in onze schrijnwerkerij een oppervlaktebehandeling worden toegepast op de onbewerkte producten. Hierdoor kun je bepaalde kenmerken meer of net minder uitlichten. Daarvoor behandelen we het oppervlak eerst voor we een afwerking aanbrengen. De mogelijkheden hiervoor zijn schuren, zandstralen, (zwaar) uitborstelen, lintgezaagd of antiek effect.

Zie je door het bos de bomen niet meer of heb je vragen over de gebruiksmogelijkheden van een bepaalde grondstof of houtsoort? Geen zorgen, we denken samen na over het beste materiaal voor jouw project.

01

fineer en half-massief

De lichtste hout-uitstraling

Een natuurlijke hout-uitstraling met de flexibiliteit van MDF? Dan is fineer het antwoord. Bij Kempa frezen we alle mogelijke onderdelen voor je keuken of interieur in fineer. Hierbij heb je nog de keuze tussen een toplaag van 0,6 mm in eik en notelaar (ander hout op aanvraag) of een toplaag van 1,5mm in eik. In beide gevallen worden ze geplaatst op een MDF-drager van 18mm.

Het beste van beide werelden

Half-massief daarentegen verschilt van fineer qua mogelijke bewerkingen. Waar fineer gesneden wordt met een mes, wordt half-massief gezaagd waardoor het quasi niet te onderscheiden is van massief hout. De toplaag bij half-massief is 3mm wat een stuk dikker is dan bij fineer. Daardoor wordt het materiaal stabieler en is het beter geschikt voor montages, grepen en groeven. Onze standaarddiktes zijn 22mm en 40mm. Andere diktes zijn mogelijk op aanvraag. Wist u trouwens dat wij onze half-massief zelf zagen en oplijmen?

03

latté en latté akoest

Maatwerk, moduleerbaar, warm.

Deuren en akoestische panelen met een lattenstructuur die naast een warme uitstraling ook de mogelijkheid tot een geluidsreducerende factor geven, volledig aangepast aan het project en op maat van het interieur van de klant. De Latté deuren bestaan uit massieve strips bevestigd op een basisdrager uit fineer of zwarte MDF. Naast kastdeur zijn ze ook geschikt als binnendeur. De latten op deze deuren zijn moduleerbaar wat de overgangen tussen deuren onzichtbaar maakt en een harmonieus geheel als eindresultaat biedt.

Warm, decoratief, functioneel.

Naast deuren is de latté ook beschikbaar in de vorm van akoestische panelen. Hierbij bestaat het paneel uit zwart MDF-gefineerde latten gemonteerd op een polyester (PET) doek. Deze panelen zijn net zoals de deuren moduleerbaar en bovendien ook vederlicht waardoor deze zeer makkelijk te bevestigen zijn aan een wand of plafond. Naast geluidsreducerend is dit paneel ook brandvertragend en voorzien van de bijbehorende certificaten. De Latté Akoest vervolledigt het project als decoratieve wand of als akoestische wand met een geluidsreductie tot 50% binnen de ruimte.

05

massief

De puurste vorm.

Volmassief hout, ongeachte de houtsoort, is een totaal-natuurproduct dat onderhevig is aan omgevingsfactoren, zoals luchtvochtigheid en temperatuurverschillen.  Hierdoor kan het hout kromtrekken, inkrimpen of uitzetten.  Om kromtrekken te voorkomen, worden klampijzers onzichtbaar in het front of tablet verwerkt.  De tand-groefverbinding met zwaluwstaartverbinding verstevigt bovendien de verbinding van panelen. Zo garanderen wij jou sterkte en duurzaamheid in massief hout.

07

tafels en constructies

De totaaloplossing.

Wij produceren alle interieurelementen in hout. Naast kastdeuren en binnendeuren produceren wij ook leggers, lambrisering, traptreden, panelen, wandbekleding, tafels en andere constructies . Wij maken deze volledig op maat volgens jouw wensen. We bieden verschillende standaardmodellen aan maar we denken ook graag mee na over jouw specifiekere vraag. Heb jij een eigen ontwerp dan is Kempa de juiste partner om dit te realiseren. Wij beschikken over de knowhow en de materialen om jouw ideeën om te zetten tot een kwalitatief eindproduct. Heb je een idee dat nog niet in ons gamma zit? Contacteer ons en we bekijken samen hoe we het kunnen realiseren.

Meer info over onze schrijnwerkerij?